Advertisement

Kako pripremiti veliki komad mesa? Pulled Beef sa tjesteninom - shredded beef - pulled beef pasta

Kako pripremiti veliki komad mesa? Pulled Beef sa tjesteninom - shredded beef - pulled beef pasta Kako pripremiti veliki komad mesa? Da li ste se to ikad pitali? Danas vam donosim je-dan odgovor. Tjestenina sa pulled beef umakom je klasik američke kuhinje, naročito odkad su slow cookeri i pretis lonci u trendu. Meso je jako sočno i „pliva“ u ukusnom umaku. Postoji nekoliko načina da se pripremi. Ja koristim svoj električni pretis lonac Mein Hans ali vam u videu naravno dajem informacije o tome kako da ga pripremite i u šporetu, slow cookeru ili loncu.

Ovaj video sadrži product placement marke Rommelsbacher

●PROIZVODI IZ VIDEA:
+Električni pretis lonac „Mein Hans“ Rommelsbacher:
+Multipraktik:

●SASTOJCI:
Sastojci za 4 osobe:
ca. 800-1000 g goveđeg mesa/junetine (idealno je meso sa vrata; oni koji ne vole masno, mogu koristiti prsa)

Marinada:
3 kaškice soli, ½ kaškice bibera, 3 kaškice slatke, crvene mljevene paprike, 1 kaškica dimljene paprike
3-4 kašike ulja

2 glavice luka
2 mrkve
1 kašika koncentrata od paradajza
1 vrhom puna kašika crvene mljevene paprike
1 kocka goveđeg temeljca

300 ml vrele vode
250 ml paradajz pirea ili marinara umaka
1 vrhom puna kašika smeđeg šećera
2-3 kaškice paste od bijelog luka ili 2 čehne

Za zgušnjavanje (po potrebi):
3 kaškice gustina
3-4 kašike hladne vode
_________________________

●INGREDIENTS (ENGL.):
Ingredients for 4 p.:
ca. 800-1000 g beef (I like to use beef neck or, if you prefer lean meat, use brisket)

Marinade:
3 tsp salt, ½ tsp pepper, 3 tsp sweet paprika, 1 tsp smoked paprika
3-4 tbsp oil

2 onions
2 carrots
1 tbsp tomato puree
1 heaped tbsp sweet paprika
1 cube beef broth

300 ml hot water
250 ml tomato or marinara sauce
1 heaped tbsp brown sugar
2-3 tsp garlic paste or 2 garlic cloves

To thicken (only if needed and if you like):
3 tsp corn starch
3-4 tbsp cold water

If you prepare the beef in oven or on stove, don’t forget to use a lid!
Instant pot or other multicookers: High pressure - 55-60 min
Slow Cooker: low - 7-8 h
Oven: 100 degrees celsius 7-8 h
Stove (pot): level 2 from 9 - 6-7 h
__________________________

● PISANI RECEPT ZA ISPRINTATI:

●PROIZVODI IZ VIDEA:
+Lješnjak krema od marke Cay bez palminog ulja:
+Kalup od 24 cm promjera:
+Bosch ručni mikser:
+Male špric kesice:
+Kalupi za iskruživanje:

● PROIZVODI I APARATI KOJE KORISTIM:

●SOCIAL MEDIA:
*Facebook:
*Instagram:
*Web: www.hanumakocht.at
*Pinterest:

●MUSIC:
Song: NOWË - Semeru (Vlog No Copyright Music)
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:

©SVE MOJE FOOD-SLIKE I VIDEE SAM U POTPUNOSTI SAMA KREIRALA. ONE SU MOJE DJELO I ZAŠTIĆENE SU AUTORSKIM PRAVIMA. STROGO JE ZABRANJENO PREUZIMANJE SADRŽAJA BEZ MOJE DOZVOLE

●IMPRESSUM:

* Affiliate Links: Pošto me često pitate za uređaje i kuhinjske pomoćnike koje koristim u videima, odlučila sam da ih objavim na slijedeći način. Linkovi koje gore vidite, vode do stranice gdje imate mogućnost da ih pogledate a po želji i kupite. U slučaju da se odlučite za kupovinu dotičnog proizvoda do kojeg ste došli preko mojih linkova, ja ću dobiti malu proviziju od prodavača. To ne utiče na cijenu proizvoda i vi nemate nikakvih dodatnih troškova ili obaveza.

pečeno meso iz rerne,pečeno meso iz pećnice,veliki kokmad mesa,veliki komad mesa priprema,veliki komad mesa govedina,pulled beef recept,kako se pravi pulled beef,multicooker recipe,multicooker recept,električni pretis lonac,pretis lonac recepti,pretis lonac recept,govedina recept,teletina recept,tjestenina sa umakom,tjestenina u umaku,najbolji umak za tjesteninu,hanuma pulled beef,hanuma recepti,hanuma kocht,hanuma rommelsbacher,brzi ručak,

Post a Comment

0 Comments